Što je to Pravo Ja?

Članak
01.07.2020.Autor: 

Svi bismo htjeli osjećati se dobro, puni životne radosti, oslobođeni strahova, puni samopouzdanja, vjere u sebe i život, no u stvarnosti češće osjećamo ljutnju, strahove, zamjeranja, ograničenja…
 
Dobra vijest je: svu potrebnu hrabrost, vjeru, samopouzdanje i ljubav imamo u sebi! Samo je potrebno osluhnuti duboko u sebi onaj uporni tihi glas koji nas nepogrešivo savjetuje kojim putem krenuti.
 
To je naše pravo ja, skriveno iza gustog vela strahova, društveno naučenog ponašanja, ograničenja koja sami sebi postavljamo, samokritike.
 
U našoj tradicionalnoj kulturi „odgajani smo tako da ni ne znamo kako doći u dodir s unutarnjim intuitivnim znanjem. Uče nas kako ćemo slijediti društvena pravila i tuđa poimanja, o tome što je za nas ispravno a što nije te nam nude recepte o tome što trebamo činiti u životu. Zato se i događa da izgubimo dodir sa samom srži svoga bića." (Shakti Gawain)
 
Prava je istina da nitko osim našeg unutarnjeg učitelja ne može znati što je naše najviše i najveće dobro. Stoga jedino što nam istinski može pomoći da krenemo put našeg najvišeg dobra jest otvaranje prema tom intuitivnom glasu unutar nas samih.

Svu potrebnu hrabrost, vjeru, samopouzdanje i ljubav imamo u sebi <3
Vrati se na početak