Kuan Yin

KUAN YIN
Božanska Majka Milosrđa, suosjećanja i oprosta
 
Božica Kuan Yin poznata je stanovnicima Kine kao majka milosrđa, suosjećanja i oprosta. Ona je uzašlo biće, a iz ljubavi i milosti za sve ljude na Zemlji, odlučila je ostati ovdje s nama i pomoći svakome od nas na putu vlastitog prosvjetljenja. Puna je ljubavi, blagosti, topline, nježnosti i suosjećanja.

Njen je zadatak podsjetiti svakoga od nas na snagu Ljubavi koju imamo u sebi. Blago i milostivo, a ipak intenzivno, podsjeća nas da je naša istinska priroda voljeti i biti voljen, uvijek i u svakom trenutku.

Njena je energija iznimno blaga, nježna, majčinska i njegujuća, a ipak snažna u svom djelovanju. Kada smo dotaknuti energijom Kuan Yin, trenutno osjećamo ljubav u sebi kao svoju stvarnu, istinsku prirodu.

Kuan Yin svojim kvalitetama djeluje na sličan način kao Majka Marija, koja je poznatija u zapadnoj tradiciji. Zadaća obiju ovih uzašlih majstorica je pomoći ljudima na putu dostizanja njihovog konačnog cilja - povratka u bezuvjetnu ljubav i stapanja s njome.

Kuan Yin je poznata pod brojnim imenima diljem svijeta – Kannon u Japanu, Quan'Am u Vijetnamu, Guanyin u Kini i Tara u tibetanskoj tradiciji. Ona utjelovjuje plamen milosti i suosjećanja koji nam pomaže da se oslobodimo težine srca i imamo više suosjećanja za sebe i druge. Njeno ime znači „ona koja čuje vapaje svijeta“.

Legenda kaže da je Kuan Yin počela ulaziti u nebo te je zastala na pragu kada je čula mučne krikove koji su dolazili sa Zemlje. Iz suosjećanja prema patnji drugih, okrenula se i zavjetovala da će ostati i pomoći onima kojima je pomoć potrebna.
Mnogo je legendi o tome kako je Kuan Yin izvela čuda za one koji su ju pozivali. Kao Božica Milosrđa, jedinstvena je u duhovnoj hijerarhiji po tome što ne gaji nikakav ponos ili osvetoljubivost te nema potrebu kazniti čak niti one za koje bi to možda bilo prikladno.

Njena mantra je mantra suosjećanja. Na sanskrtu ona glasi OM MANI PADME HUM, što u prijevodu znači nešto poput: „Gle, dragulj u Lotusu!“

Kuan Yin je u početku u budističkoj tradiciji bila poznata kao muškarac imenom Avalokitesvara. Kuan Yin i Avalokitesvara primjer su androgine prirode Boga, usmjerene na potpunu harmoniju i ravnotežu muškog i ženskog principa Majke – Oca Boga.

Kuan Yin je predstavnica Sedme Zrake, koja je ljubičaste boje. Sedma Zraka utjelovljuje božanske kvalitete milosti, oprosta i suosjećanja, a zove se Plamen Transmutacije i Slobode.

Kuan Yin ima eteričko boraviše na Zemlji koje se nalazi iznad Pekinga u Kini. Ovo drevno utočište zove se Hram Milosti.

Božica Kuan Yin, kao predstavnica i glasnogovornica Duhovne Hijerarhije, prenijela je čovječanstvu predivnu i posebnu tehniku iscjeljivanja, nazvanu Magnified Healing Svevišnjeg Boga Univerzuma. Ta divna tehnika dar je ljudima od samog Boga. Dana nam je kako bismo, u ovim intenzivnim i zahtjevnim vremenima ubrzanog razvoja svijesti čovječanstva, brže i s više milosti čistili zaostale negativne programe, iscjeljivali neskladne energije, očistili staru negativnu karmu i brže napredovali na vlastitom putu duhovnog razvoja.

Božica Kuan Yin pomaže ljudima na našem putu povratka Božanskome, koji je krajnji cilj svakog svjesnog bića.
Možemo joj se moliti kada god osjećamo strah i teškoće, za utjehu, iscjeljenje, vodstvo, milost, suosjećanje i opraštanje. Ona će nas u trenu podsjetiti koliko smo voljeni i podržani.

napisala: Ana Vrdoljak, majstor-učitelj Magnified Healinga

 

Kuan Yin, Božanska Majka Milosrđa, Suosjećanja i Oprosta
Vrati se na početak