RIZNICA SVJETLOSTI

Kidanje energetskih spona

Tehnika za kidanje energetskih spona uz pomoć arkanđela Mihaela

napisala: Ana Kubla 2012.g


Svi odnosi koje u životu uspostavljamo (s osobama, stvarima, čak i situacijama) stvaraju energetsku sponu ili nit između nas i tog objekta. Iz prošlih života također nosimo veliko mnoštvo duhovnih, mentalnih, emotivnih, eteričkih i psihičkih spona koje treba presjeći. Sve te spone iscrpljuju našu energiju i povezuju nas s drugima na način koji nije dobar za nas, zadržavajući nas u stanju neskladne vezanosti i ovisnosti za neku osobu, stvar ili situaciju. Kao kroz telefonsku žicu kroz njih putuju energija, misao i osjećaji. Na taj način možemo biti povezani čak i s osobama s kojima više nemamo baš nikakvu komunikaciju.

Postoji tehnika kojom možemo prekinuti i očistiti sve te neskladne spone. To naravno ne znači da će se i sam odnos prekinuti – ovo energetsko čišćenje omogućava nam novi početak umjesto da ostanemo zaglavljeni u prošlosti, čisti sve ovisničke veze i omogućava nam gledanje na neki odnos s puno više perspektive.

Kako prolazimo kroz život često prerastamo određene odnose, bilo da nam više ne trebaju ili više nisu na razini koja nas podržava. Npr. odnos s roditeljima – kad smo bili djeca bio nam je potreban brižni, zaštitnički pristup naših roditelja, no kao odrasla osoba želimo imati „odrasliji“ odnos s njima. Proces čišćenja veze s roditeljima može pomoći da se razbiju stari uzorci ponašanja roditelj-dijete i omogućiti uspostavljanje novog odnosa između odraslih osoba.

Jako je dobro napraviti kidanje veza sa svim osobama prema kojima držimo neki osjećaj zamjeranja, ljutnje, neoprosta zbog bilo čega što smo od njih doživjeli. Ako ne opraštamo time štetimo isključivo i samo sebi, a proces kidanja veza s tom osobom omogućit će nam lakšu platformu da oprostimo i nastavimo svoj život sa čišće razine. Naravno da je tu i dalje presudna uloga naših misli, jer ako opet dopustimo „crvu negativnih misli“ da se uvuče u naš um vrlo lako opet možemo stvoriti istu energetsku sponu kao i prije.

Energetske spone mogu nastati i izvana, utjecajem drugih ljudi. To se puno lakše događa osobama koje ne rade na čišćenju i iscjeljivanju svojih energija, a naročito ako ne koriste neku vrstu energetske zaštite.

Ljudske misli nisu ništa drugo nego energija koja slobodno teče od pošiljaoca prema primatelju. Ako netko prema nama gaji neskladne misli (ljutnju, zamjeranje, neslaganje...), te se misli mogu u obliku spone zakačiti na naše energetsko tijelo ako se ne zaštitimo.
Ali takvu negativnu sponu također mogu stvoriti i tuđa briga i strah da nam se nešto loše ne dogodi. Primjer toga bio bi kad se majka brine zbog svog djeteta (postoji li ijedna majka koja je na to imuna?). Njene su namjere potpuno dobronamjerne, ali ipak svojim strahom opterećuje djetetovo energetsko polje i stvara tu neskladnu sponu. Čujem sad pitanja majki koje ovo čitaju: „Danas ima toliko opasnosti koja vrebaju djecu, kako da ne brinem zbog toga!?“ Briga zbog djeteta nije izraz naše ljubavi prema njemu! To je samo pokazatelj naših umnih obrazaca. Uvijek možemo moliti anđele da zaštite dijete u nekoj konkretnoj situaciji koja bi mogla izazvati naš strah; uvijek možemo svoje dijete obući u omotač zlatne Svjetlosti koja ga štiti od svih negativnih energetskih utjecaja – uključujući i brigu vlastite majke :)))

Kao što je preporučljivo raditi proces kidanja energetskih spona sa svojim roditeljima, isto tako je preporučljivo raditi ga sa svojom djecom kako bismo očistili sve neskladne vezanosti koje onemogućavaju da naš odnos roditelj-dijete dođe na višu razinu i višu svijest. Također i sa svojim partnerom ili supružnikom –
možda toga nismo svjesni, ali često imamo iluzije o odnosu i subjektivno gledište o tome što mislimo kakvi smo mi, a kakva je druga osoba.  Rad na kidanju energetskih spona pomoći će nam da odrežemo sve te iluzije i počnemo jasnije i realnije gledati na odnos i partnera.

U procesu kidanja energetskih spona najčešće se koristi pomoć arkanđela Mihaela i Rafaela, te uzašlog majstora Saint Germaine-a.
Mihaelov mač ima snagu rezanja bilo kakvih negativnih energija, Rafael svojom smaragdno-zelenom energijom iscijeljuje mjesta gdje su spone odrezane, a St. Germaine ljubičastom vatrom može transmutirati (preobraziti) bilo kakve negativne energije u izvorno čiste.

Postupak kidanja veza je vrlo jednostavan, no izuzetno snažan i djelotvoran. Bitno je da postavimo jasnu i čvrstu namjeru da očistimo energetske spone s nekom osobom, znajući da je to za najviše dobro svih. Ponekad je teško otpustiti, iako znamo da je upravo to za nas najzdravije. Zato je jako važno da smo čvrsti u namjeri i ustrajni u ovom procesu.
Budite usredotočeni na ono što se događa, jer možda dobijete važne uvide o svom odnosu s tom osobom. Čak i ako ništa ne osjećate, imajte povjerenja da se proces odvija (jer počeo se odvijati čim ste postavili namjeru da to učinite!)
Kad osjetite da ste u potpunosti završili proces kidanja spona s jednom osobom, ako želite možete krenuti na drugu, ponavljajući korake od 1. do 3. za svaku osobu. No nemojte si dati preveliki zadatak da u jednom procesu prođete previše veza.


Tehnika kidanja energetskih spona

Zauzmite udoban položaj i opustite se s nekoliko dubokih udaha i izdaha.

1. Pozovite arkanđela Mihaela da odreže bilo kakve i sve energetske spone s osobom (navedite ime i prezime ili definiciju odnosa), iz ovog i svih prošlih života, a koje više ne služe vašem najvišem dobru.
Osjetite ili zamislite kako Mihael svojim mačem kida sve spone koje izlaze iz vašeg energetskog tijela. Zamislite da mač ide i ispod vaših stopala režući korijenje te veze. Možete čak zamoliti Mihaela da vam posudi svoj mač, te sami kidati sve spone oko vas (zamišljajući ili čak fizički pomičući ruke kao da doista držite mač u svojim rukama).

2. Zamolite arkanđela Rafaela da vas omota svojom smaragdno-zelenom iscjeljujućom energijom. Opustite se i uživajte u Rafaelovoj iscjeljujućoj energiji.

3. Zamolite majstora St. Germaine-a da prođe kroz sva vaša tijela s ljubičastom vatrom i spali sve što vam ne pripada i što više ne služi ni vama ni Svjetlosti.

4. Zamolite da se iz Univerzuma u vaše tijelo vrate sve vaše energije koje ste ikad dali ikome, sve emocije ili misli ili događaji iz bilo kojeg vremena i prostora.

5. Zahvalite Mihaelu, Rafaelu, St. Germaine-u i samom sebi.

6. Zamislite da ste u potpunosti okruženi mjehurom zlatne Svjetlosti koji vas štiti od bilo kakvih neskladnih utjecaja iz okoline.

Napravite to za svaku osobu koja je na bilo koji način ostavila utisak na vas, bez obzira jeste li s tom osobom još uvijek u kontaktu ili ne (roditelji, djeca, voljena osoba koja vas je ostavila, supružnik, prijatelj, osoba kojoj nešto zamjerate...) i vidjet ćete koliko će vaša energija biti lakša i koliko ćete biti bliže svom pravom Ja!

Uz ovo kidanje spona s određenim osobama preporučljivo je svakodnevno raditi i generelno kidanje energetskih spona (samo iz prvog koraka procedure izbacite ime i prezime osobe). Ono je jednostavnije i brže, te ga možete napraviti u bilo kojem trenutku dana, bilo da se vozite u tramvaju, čekate u redu na banci ili šećete ljubimca :)
Interakcijom s raznim ljudima, stvarima ili situacijama svaki dan stvaramo energetske spone, stoga će njihovo svakodnevno kidanje biti izuzetno snažan poticaj čišćenju i iscjeljenju čitavog vašeg bića.
Fotka: Idea go / FreeDigitalPhotos.net